Lediga tjänster

Väx tillsammans med oss.

Här nedan hittar du våra lediga tjänster.

Våra lediga tjänster

Jobba som personlig assistent med oss - gör en intresseanmälan

  • location_on Varierande
  • announcement Deltid
  • schedule 31 augusti 2024
Personlig assistent är ett arbete som kan passa många olika slags människor. Att jobba som personli…

Att arbeta som personlig assistent

Personlig assistent är ett yrke som kan passa många olika människor. Vilka krav som ställs beror på assistansuppdraget. Ibland krävs viss formell kompetens eller tidigare erfarenhet men de personliga egenskaperna är oftast avgörande. 
 
Yrket kräver lyhördhet, respekt för den personliga integriteten och förmågan att jobba mycket nära en annan människa utan att ”ta över”. Som personlig assistent måste du känna dig bekväm med att ta ett steg tillbaka, inte vara den som står i centrum, eftersom yrket handlar mycket om att alltid se till att kunden är huvudpersonen i sitt eget liv. 
Arbetsuppgifterna kan variera beroende på vem du arbetar hos men hjälp med de grundläggande behoven som personlig hygien, klä sig och att äta är vanliga arbetsuppgifter. Skötsel av hemmet hör också till de vanliga arbetsuppgifterna men även att assistera kunden i samband med fritidsintressen eller på kundens arbete eller i skolan.  
I de flesta fall arbetar assistenten ensam vilket gör yrket mycket bemanningsmässigt sårbart.  

 

Att jobba med oss 

 

Våra personliga assistenter och teamledare är den absolut viktigaste tillgången i vår verksamhet! Våra personliga assistenter är de som arbetar allra närmast kunden och som dagligen omsätter våra värderingar i olika assistanssituationer. 

Kollektivavtal, pension & försäkringar 


Som personlig assistent hos oss omfattas du av kollektivavtalet mellan Vårdföretagarna och Kommunal. Du omfattas även av försäkringarna AGS (Avtalsgruppsjukförsäkring), TGL (Tjänstegrupplivförsäkring) och TFA (Trygghetsförsäkring vid arbetsskada) samt avtalspension SAF-LO. 

Din lön 


Det är viktigt att du har en lön som står i proportion till din arbetsinsats. Har du ett krävande uppdrag ska det också märkas i ditt lönekuvert. Vi använder oss av ett speciellt värderingsinstrument så att alla delar i ditt uppdrag ska avspeglas i lönen. 

Friskvård 


Varje år erbjuds du en hälsokontroll via Werlabs.  Hälsokontrollen heter Werlabs XL och inkluderar en mängd olika blodtester som hjälper dig att hålla koll på din hälsa och att hitta riskfaktorer.  

Vi finns alltid här 


Som personlig assistent hos oss har alltid en tillgänglig chef om du undrar över något. Vi är anträffbara via telefon nästan dygnet runt för allmänna frågor. För akuta händelser är vi tillgängliga dygnet runt alla årets dagar 

Så säger våra assistenter 

Nettan, personlig assistent: 

  • För mig är det viktigt att ha en arbetsgivare som får mig att känna mig hörd och delaktig. De här pusselbitarna tycker jag att Assistansbyrån Vilja har lyckats med. Jag vill varmt rekommendera Vilja till både nya kollegor och brukare. 

Maria, personlig assistent & teamledare: 

  • En idé kan bli verklighet rätt fort 
  • Ett genuint intresse för att kunden ska ha det så bra som möjligt 
  • Jag känner mig sedd och uppskattad 
  • Tillgänglig chef. ALLTID 😊 
  • Man får lära sig vad personlig assistans verkligen innebär 
Lisa, personlig assistent: 
  • Tillgänglig ledning som ger raka besked. Man får insyn i ekonomin och man ser till brukarens bästa som är vårt uppdrag. Inga konstigheter 

Följ oss på social medier!