Vilja karriär

Att jobba med oss

Som personlig assistent eller teamledare är du en mycket viktig del i Assistansbyrån Viljas verksamhet. Vi lägger mycket tid och engagemang på att hjälpa våra kunder att hitta rätt assistent och för att du ska trivas som anställd hos oss och känna dig delaktig i företagets utveckling. Våra personliga assistenter är de som arbetar allra närmast kunden och som dagligen omsätter våra värderingar i olika assistanssituationer.

Delaktighet
För oss är det viktigt att både kunder och anställda verkligen känner sig delaktiga i företagets utveckling och vi ger därför full inblick i företagets ekonomi, framtidsplaner, utbildningssatsningar, m.m. 

Glädje
Att arbeta med människor är, enligt oss, det roligaste och mest givande yrke man kan ha. Det är av yttersta vikt för oss att våra assistenter delar den uppfattningen. Vi vill att alla assistenter ska vara stolta över sitt yrke och trivas med sitt arbete. Det är viktigt att varje assistent har tillräcklig kompetens för sitt uppdrag så att de alltid kan känna sig trygga med att de har alla förutsättningar för att göra en bra arbetsinsats. Vi planerar alltid kompetensutveckling tillsammans med kund och assistent. Några gånger varje år bjuder vi in kunder och assistenter för att diskutera gemensamma intresseområden och för att träffas och ha trevligt tillsammans. Vi är alltid öppna för förslag som kan sätta en liten guldkant på tillvaron.

Engagemang
När du som anställd får vara med och påverka, får känna dig delaktig i företaget och blir uppskattad för det jobb du gör, då kommer du att känna ett större engagemang för dina arbetsuppgifter och din arbetsplats. Att vara engagerad i sitt arbete gör det så mycket roligare och mer meningsfullt. Vi engagerar oss till 100% i våra assistenter och vi vet att du kommer engagera dig lika mycket i din arbetsplats. Finns bara viljan, då finns också alla möjligheterna!

Kollektivavtal, pension & försäkringar
Som personlig assistent hos oss omfattas du av kollektivavtalet mellan Vårdföretagarna och Kommunal. Du omfattas även av försäkringarna AGS (Avtalsgruppsjukförsäkring), TGL (Tjänstegrupplivförsäkring) och TFA (Trygghetsförsäkring vid arbetsskada) samt avtalspension SAF-LO.

Din lön
Det är viktigt att du har en lön som står i proportion till din arbetsinsats. Har du ett krävande uppdrag ska det också märkas i ditt lönekuvert. Vi använder oss av ett speciellt värderingsinstrument så att alla delar i ditt uppdrag ska avspeglas i lönen.

Friskvård
Varje år erbjuds du en hälsokontroll via Werlabs.  Hälsokontrollen heter Werlabs XL och inkluderar en mängd olika blodtester som hjälper dig att hålla koll på din hälsa och att hitta riskfaktorer. 

 

Vi finns alltid här
Som personlig assistent hos oss har alltid en tillgänglig chef om du undrar över något. Vi är anträffbara via telefon nästan dygnet runt för allmänna frågor. För akuta händelser är vi tillgängliga dygnet runt alla årets dagar

Så säger våra assistenter

Nettan, personlig assistent:

  • För mig är det viktigt att ha en arbetsgivare som får mig att känna mig hörd och delaktig. De här pusselbitarna tycker jag att Assistansbyrån Vilja har lyckats med. Jag vill varmt rekommendera Vilja till både nya kollegor och brukare. 

Maria, personlig assistent & teamledare:

  • En idé kan bli verklighet rätt fort
  • Ett genuint intresse för att kunden ska ha det så bra som möjligt
  • Jag känner mig sedd och uppskattad
  • Tillgänglig chef. ALLTID 😊
  • Man får lära sig vad personlig assistans verkligen innebär

Lisa, personlig assistent:

  • Tillgänglig ledning som ger raka besked. Man får insyn i ekonomin och man ser till brukarens bästa som är vårt uppdrag. Inga konstigheter

79468481_2683821134998709_8046200494059683840_o

Att arbeta som personlig assistent

Personlig assistent är inget vårdyrke utan ett serviceyrke som kan passa många olika människor. Vi har behov av assistenter i alla åldrar med de mest skiftande bakgrunder. Vilka krav som ställs beror på vem du ska arbeta med. Ibland krävs viss formell kompetens eller tidigare erfarenhet men de personliga egenskaperna är oftast avgörande.

Gemensamt för alla personliga assistenter är lyhördhet, stor respekt för den personliga integriteten och förmågan att jobba mycket nära en annan människa utan att ”ta över”. Som personlig assistent måste du känna dig bekväm med att ta ett steg tillbaka, inte vara den som står i centrum, eftersom yrket handlar mycket om att alltid se till att kunden är huvudpersonen i sitt eget liv.

Arbetsuppgifterna kan variera mycket beroende på vem du arbetar med. Eftersom personlig assistans endast beviljas människor med omfattande funktionsnedsättningar ingår ofta personlig omvårdnad i arbetsuppgifterna. T ex av- och påklädning, personlig hygien, förflyttningar, att laga och äta mat m.m. Skötsel av hemmet hör också till de vanliga arbetsuppgifterna men även att assistera kunden i samband med resor, fritidsintressen eller på kundens arbete eller i skolan. Den personliga assistenten ska assistenterna kunden med sådant han eller hon gjort själv utan sin funktionsnedsättning.