Att arbeta som personlig assistent

Personlig assistent är ett yrke som kan passa många olika människor. Vilka krav som ställs beror på assistansuppdraget. Ibland krävs viss formell kompetens eller tidigare erfarenhet men de personliga egenskaperna är oftast avgörande. 

Yrket kräver lyhördhet, respekt för den personliga integriteten och förmågan att jobba mycket nära en annan människa utan att ”ta över”. Som personlig assistent måste du känna dig bekväm med att ta ett steg tillbaka, inte vara den som står i centrum, eftersom yrket handlar mycket om att alltid se till att kunden är huvudpersonen i sitt eget liv. 
Arbetsuppgifterna kan variera beroende på vem du arbetar hos men hjälp med de grundläggande behoven som personlig hygien, klä sig och att äta är vanliga arbetsuppgifter. Skötsel av hemmet hör också till de vanliga arbetsuppgifterna men även att assistera kunden i samband med fritidsintressen eller på kundens arbete eller i skolan.  
I de flesta fall arbetar assistenten ensam vilket gör yrket mycket bemanningsmässigt sårbart.  

Att jobba med oss 

Våra personliga assistenter och teamledare är den absolut viktigaste tillgången i vår verksamhet! Våra personliga assistenter är de som arbetar allra närmast kunden och som dagligen omsätter våra värderingar i olika assistanssituationer. 
Kollektivavtal, pension & försäkringar 
Som personlig assistent hos oss omfattas du av kollektivavtalet mellan Vårdföretagarna och Kommunal. Du omfattas även av försäkringarna AGS (Avtalsgruppsjukförsäkring), TGL (Tjänstegrupplivförsäkring) och TFA (Trygghetsförsäkring vid arbetsskada) samt avtalspension SAF-LO. 

Din lön 

 

Det är viktigt att du har en lön som står i proportion till din arbetsinsats. Har du ett krävande uppdrag ska det också märkas i ditt lönekuvert. Vi använder oss av ett speciellt värderingsinstrument så att alla delar i ditt uppdrag ska avspeglas i lönen. 

Friskvård 

Varje år erbjuds du en hälsokontroll via Werlabs.  Hälsokontrollen heter Werlabs XL och inkluderar en mängd olika blodtester som hjälper dig att hålla koll på din hälsa och att hitta riskfaktorer.  

Vi finns alltid här 

Som personlig assistent hos oss har alltid en tillgänglig chef om du undrar över något. Vi är anträffbara via telefon nästan dygnet runt för allmänna frågor. För akuta händelser är vi tillgängliga dygnet runt alla årets dagar.

Följ oss på social medier!